• |
Fiets aanmeten zodat die past als een schoen.

Iedereen is anders, elk lichaam is uniek. Welk model is geschikt voor u? En wat is uw beste zithouding, zodat u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Zelf minder last van zadelpijn. Hoe vindt u nu de best passende fiets? Daar heeft Marc Ermens fietsen het perfecte systeem voor: Bodyscanning. Bij aankoop van een fiets word u gratis aangemeten zodat u met veel plezier op weg kunt.

Met het bodyscanning systeem meten wij u snel op, zonder dat u daarbij wordt aangeraakt.

Samen met uw persoonlijke voorkeuren berekent het meetsysteem de juiste stand van:

het stuur
het zadel
de pedalen
de handvatten.

Uw fiets wordt daarna op de juiste manier afgesteld, zodat u heerlijk kunt genieten van vele onbezorgde kilometers fietsplezier!

Ergonomie en fietsen

Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste zitpositie kan namelijk de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

Zitpositie

Bij aankoop van een fiets is het belangrijk om niet alleen te letten op de kleur van fiets. De technische aspecten en de geometrie (afmeting van het frame) zijn per model verschillend en zeer belangrijk. Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie.

Wat wordt er precies opgemeten?

Met Body Scanning kunnen we bij Marc Ermens fietsen iedere klant in korte tijd opmeten. Dit innovatieve meetsysteem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten.

Vijf punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt:

lichaamslengte
schouderbreedte
schouderhoogte
bekkenkamhoogte
vuisthoogte

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Wij vragen u ook naar uw persoonlijke voorkeuren:

waar gaat u de fiets voor gebruiken?
aan welke eisen moet de fiets voldoen?
Daarna adviseert hij u over het type fiets dat het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens. Het Body Scanning systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets en de gewenste zitpositie, de juiste ergonomische instelling.

Afstanden 1 t/m 4 worden voor u berekend.

Met dit professionele advies wordt voor u de best passende fiets uitgezocht zodat u met een gerust hart en met veel plezier fietsen kan. Hieronder een filmpje over het aanmeten van uw fiets.

Last van zadelpijn ?