• |
Werkplaats

Voor reparaties en onderhoud aan uw fiets bent u bij ons ook aan het goede adres.

Onze monteurs zijn gekwalificeerde medewerkers die regelmatig cursussen volgen om op de hoogte te blijven van de snelle veranderingen in de fietsenbranche. U heeft bij ons daarom ook altijd Bovag garantie op uw reparatie.

U kunt bij ons terecht voor de gangbare reparatie's  aan uw fiets , maar wij doen meer.  Zo kunnen wij voor u, uw fiets wassen en schoonmaken met onze bio wasser.  Uw fiets is bij ons in goede handen voor uw onderhoudsbeurt en het monteren van alle fiets accessoires behoort tot de mogelijkheden.

Biologische Fietswasser

Bij Marc Ermens fietsen word een biologische fiets wasser gebruikt in de werkplaats. Met deze mobiele wasplaats kunnen we uw hele fiets reinigen inclusief alle draaiende vettige delen zoals uw ketting en tandwielen. Hiermee maken wij uw fiets schoon op een biologisch verantwoorde manier. Zelfs de olie resten worden bacteriologisch afgebroken.De bacterieen in de bio wasser zorgen er voor dat er geen vet en olie in het reinigings middel achterblijft. 

Reparatie Elektromotoren

We repareren natuurlijk alle voorkomende reparatie maar we gaan gecompliceerde reparatie's ook niet uit de weg. Hieronder een voorbeeld van een revisie van een vastgelopen motor van een elektrische fiets. Het wiel van deze fiets ging niet meer rond. Het zat muurvast. Na het schoonmaken en behandelen met een plastic laag kan deze fiets er weer kilometers tegen. En natuurlijk stukken voordeliger dan het plaatsen van een nieuwe motor.

Links en rechts voorbeelden van de binnenkant van een vastgelopen motor van een elektrische fiets.
Links en rechts de elektrische fiets motor na schoonmaken en behandelen. 

Het oppervlak van de magneten is iets beschadigd maar dit geeft voor de werking van de elektrische fiets geen enkel probleem. Deze stator en rotor zijn voorzien van een kunstof laag om roesten tegen te gaan.

Accu testen

Met accu's gaan we ook verder. We kunnen accu's en laders testen op ons teststation.We kunnen hiermee de capaciteit bepalen en daarmee aan geven hoe de conditie van de accu is. Mocht uw accu defect zijn dan zijn er soms ook goedkopere  en betere alternatieven dan een originele accu van uw fietsleverancier.

Mocht een accu defect zijn dan kunnen we voor een nieuwe accu zorgen. Soms volstaat het met een reparatie aan de accu van uw elektrische fiets. Vaak kunnen we ook het binnenwerk vervangen en het oude huis behouden zodat u goedkoper uit bent.

Hieronder ziet u een grafiek van een accu test. Deze is prima.

Milieubewust

Bij Marc Ermens fietsen word al het afval gescheiden. Vanzelfsprekend word het papier , metaal en plastic gescheiden om zo min mogelijk af hoeven te voeren. Ook de afval olieen , vetten en chemicalien worden verantwoord afgevoerd. Accu's van de elektrische fietsen gaan retour naar de leveranciers en die verwerken ze weer.

Leenfiets

Het is niet mogelijk om op reparaties te wachten ivm de strakke planning van de werkplaats. U kunt wel altijd een leenfiets mee krijgen. U krijgt van ons een sms en email als de reparatie klaar is.  De fiets staat dan vanaf 16.00 uur klaar.